• Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Progressive

Member Area
Vijesti iz regije
MHP dogovorila preuzimanje Perutnine Ptuj PDF Print E-mail
Friday, 22 February 2019 11:39

jurij-kosjukMHP SE (LSE: MHPC), vodeća međunarodna poljoprivredno-industrijska grupacija završila je dogovor o preuzimanju Perutnine Ptuj, renomirane prehrambene međunarodne kompanije i najvažnijeg i najvećeg proizvođača mesa peradi i proizvoda od mesa peradi u jugoistočnoj Europi. Time je MHP grupa postala najveći dioničar Perutnine Ptuj te kontrolira 90 posto dionica.

Četiri dana nakon što je proces akvizicije dobio odobrenje, došlo je do promjena u Nadzornom i Upravnom odboru Perutnine Ptuj. Sve izmjene i biografije novih članova UO objavljene su na web stranicama Perutnine Ptuj.

Ovo je prvo preuzimanje ove vrste u Europi za MHP, a trenutno razmatraju i druga partnerstva širom svijeta. Konačna cijena preuzimanja ovisit će o rezultatu revizije poslovanja Perutnine Ptuj za razdoblje do 31. prosinca 2018. godine.

Nakon dogovorenog preuzimanja, kompanija je potvrdila svoju odlučnost da:

• održava i poboljšava najviše nacionalne i međunarodne standarde kvalitete
• zaštiti trenutna radna mjesta i otvori nova
• pod trenutnim poslovnim modelom proširi proizvodnju i razvoj proizvoda i prepoznatljivih brendova

Direktor MHP-a Yuriy Kosiuk rekao je: “Drago nam je da privodimo kraju ovaj posao i ostvarujemo svoje ambiciozne planove koji će donijeti direktnu korist zaposlenicima, uzgajivačima, lokalnim zajednicama kao i široj regionalnoj industriji. Sigurni smo da će Perutnina Ptuj imati svijetlu budućnost kao dio ovog uzbudljivog partnerstva. Spajanjem snažnih menadžerskih ekspertiza obje kompanije i investiranjem u nove pogone i tehnologiju sigurni smo da možemo poboljšati razvoj proizvodnje i produbiti suradnju s lokalnim partnerima te ojačati prodaju proizvoda i brendova Perutnine Ptuj koristeći popularnost koju ona ima na važnim tržištima. Ovo partnerstvo potvrđuje MHP kao najbrže rastućeg europskog proizvođača peradi i predstavlja veliki strateški iskorak u stvaranju kompanije značajnim igračem na globalnoj razini.“

enver-sisicAndrey Zubitskiy, predsjednik upravnog odbora SIJ grupe, rekao je: “U 2018. godini SIJ grupa je posvetila značajnu pažnju traženju dugoročnog strateškog partnera Perutnini Ptuj, prema našem poslovnom planu. Od ulaska u ovu prehrambenu kompaniju u Sloveniji 2015. godine, SIJ grupa je osigurala stabilno vlasništvo i financije, dobre menadžerske prakse te iznad svega uspješnu poslovnu operaciju. Zbog naših intenzivnih desetogodišnjih ulaganja u našu primarnu djelatnost, metalurgiju, SIJ grupa nije imala dovoljno prostora da istovremeno investira u Perutninu Ptuj. Zbog toga je naš cilj bio da pronađemo partnera iz iste industrije koji će investirati te omogućiti razvoj Perutnine Ptuj i dati joj zamah, zadržavajući pritom postojeći poslovni model i održivu operaciju s kojom će nastaviti brinuti za zaposlenike, uzgajivače, lokalnu zajednicu i druge sudionike procesa. Zadovoljni smo što će, nakon što se prodajni proces uspješno završi, Perutnina Ptuj dobiti novog strateškog vlasnika iz vlastite industrije - MHP, jednog od vodećih međunarodnih poljoprivredno-industrijskih grupacija. U isto vrijeme ponosni smo što novom vlasniku dajemo kompaniju koja je u dobrom stanju i radujemo se njenom daljnjem razvoju.“

Enver Šišić, direktor Perutnine Ptuj istaknuo je: „Akvizicijom Perutnine Ptuj od strane MHP grupe konačno ćemo moći iskoristiti sve naše interne potencijale koje smo akumulirali tijekom godina. Uz pomoć novog strateškog vlasnika, s entuzijazmom naših zaposlenika, predanošću naših uzgajivača te lojalnosti naših potrošača, naša kompanije će zasigurno nadići regionalne okvire“.

 
MHP-u odobreno preuzimanje Perutnine Ptuj PDF Print E-mail
Friday, 15 February 2019 17:28

mph-logoMHP SE (LSE: MHPC), vodeća međunarodna poljoprivredno-industrijska grupacija, pozdravlja odluku slovenske Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja da odobri akviziciju Perutnine Ptuj, priznate međunarodne tvrtke za preradu hrane i najvažnijeg i najvećeg proizvođača mesa peradi kao i proizvoda od mesa peradi u jugoistočnoj Europi. Akvizicija je već dobila odobrenje regulatora u Austriji, Makedoniji, Srbiji i Rumunjskoj. Dogovor o realizaciji ovog posla bit će finaliziran na sastanku dioničara Perutnine Ptuj u narednih nekoliko dana, priopćeno je iz MHP SE.

 
U Tomislavgradu otvorena Stridon trgovina – veleprodaja, maloprodaja i HoReCa shop PDF Print E-mail
Friday, 09 November 2018 11:55

stridon-tomislavgrad-1U petak, 26. listopada, u Ulici kralja Zvonimira b. b. u Tomislavgradu svečano je otvoren novi koncept Stridon trgovine – veleprodaja/maloprodaja/HoReca shop. Svečanosti su se odazvali brojni uzvanici iz Hercegbosanske županije. Na parceli od 5000 m2 nalazi se najopremljenija automatska autopraonica te prodajni centar na nekoliko stotina četvornih metara sa sto besplatnih parkirališnih mjesta.

U novootvorenoj trgovini zaposleno je dvadeset djelatnika, s ponudom koja će zadovoljiti svačije potrebe, od kućanice do ugostitelja.

Na policama i u samom objektu moći će se naći najbolji izbor piva, vina te ostalih alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i odlična gastronomska ponuda konzerviranog voća, povrća, smrznutih proizvoda, polugotovih proizvoda, proizvoda za pekarske i slastičarske potrebe, ugostiteljski inventar te ostalih proizvoda potrebni u kućanstvu.

Za ugostitelje je organizirana dostava do njihovih objekata.

stridon-tomislavgrad-2 stridon-tomislavgrad-3 

 
U Mariboru otvoren 99. Tuš PDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2018 09:56

tus-slovenijaSlovenski trgovački lanac Tuš otvorio je u Mariboru, u ulici Pariške komune, svoju 99 trgovinu. Tuš, koji se fokusirao na svoju primarnu djelatnost – trgovinu, ove je godine nastavio s renoviranjem postojećih i otvaranjem novih trgovina diljem Slovenije. Tako je u kratkom razdoblju otvorio tri nova prodajna mjesta: dva u Mariboru i jedan u mjestu Novi Cerkvi.

Tuš se u svojim novootvorenim i renoviranim trgovinama prilagođava potrebama, zahtjevima i navikama kupaca. U ponudi je dnevno svjež kruh, voće i povrće, meso i odjel delikatesa. Iz Tuša su poručili kako jačaju i unapređuju prodajne programe, prije svega slovenskim proizvodima te da na svojim policama ima više od 70% proizvoda domaćeg porijekla.

 
Dva nova Gomexa u Srbiji PDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2018 09:56

Trgovački lanac Gomex otvorio je nedavno dva nova maloprodajna objekta. Trgovina u Zemunu, koja će poslovati pod nazivom Zemun Kej, nalazi se na atraktivnoj lokaciji neposredno uz Dunavsko šetalište i Zemunski kej. Prodavaonica se prostire na 280 m2 prodajnog prostora s više od 5.000 artikala. Minimarket Mramorak, koji je otvoren u istoimenom mestu nadomak Pančeva i Kovina, prostire se na 190 m2 prodajnog prostora i nudi gotovo 3.000 artikala. “Posebno smo ponosni što ćemo i u ovim objektima našim potrošačima ponuditi brojne artikle robnih marki Gomexa: 1/1, Uvijek Treba, Panoni, Kvak i Graničar”, priopćili sui z trgovačkog lanca.

 
Mercator grupa udvostručila dobit PDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2018 09:55

Mercator grupa udvostručila je poslovnu dobit u prvoj polovini ove godine, dostigavši 16,9 milijuna eura, priopćeno je iz Poslovnog sistema Mercator d.d. Prihod grupe od maloprodaje porastao je za 6,6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine dok EBITDA iznosi 48,1 milijuna eura, što je za 6,1 milijun eura ili 14,6% više nego lani. Neto dobit Mercator grupe veća je za 6,1 milijun eura, dostigavši 1,5 milijun eura, jer je u istom razdoblju prošle godine Mercator grupa zabilježila gubitak od 4,6 milijuna eura. Nova strategija, novi koncept trgovina, renoviranje trgovina i poboljšana konkurentnost usluga donijeli su pozitivne rezultate u Mercatorovoj osnovnoj djelatnosti - maloprodaji. Slovenija, u kojoj je Grupa zabilježila rast prihoda od 0,8%, kao i Srbija, gdje je prihod od maloprodajnog poslovanja porastao za 1,1%, ostaju najvažnija tržišta za poslovanje Mercator grupe.

 
U Celju održan 51. Sajam MOS PDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2018 09:55

Tradicionalni Međunarodni obrtnički sajam, koji je održan od 11. do 16. rujna u slovenskom Celju, ove je godine predstavio još bogatiju ponudu, ali i dalje ostaje vjeran prošlogodišnjoj segmentaciji u pet ključnih područja: MOS Dom, MOS Tur, MOS Teh, MOS Biz te MOS Plus. Oko 1400 izlagača predstavljeno je na Celjskom sajmu, od čega oko 800 izravno, koji su došli iz više od 30 zemalja. U sklopu sajma je održan gospodarski forum Slovenije, Hrvatske i Srbije koji je bio posvećen uspostavi bolje gospodarske suradnje zemalja na zajedničkom tržištu. Ovogodišnja zemlja partner MOS-a bila je Republika Srbija.

 
Promjene u menadžmentu Konzuma Sarajevo PDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2018 09:54

Dosadašnji direktor Konzuma Tomislav Bagić i izvršni direktori Tomislav Primorac i Kristina Alebić u dogovoru s izvanrednom upravom vratili su se u Hrvatsku na nova radna mjesta unutar sustava Agrokor, a novim direktorom imenovan je Nihad Imširović. U daljnjem razvoju i unaprjeđenju poslovanja Konzuma u Bosni i Hercegovini izvanrednu upravu i novog direktora će savjetovati Teo Vujčić, kojeg je za ove poslove angažirala izvanredna uprava Agrokora. Imširović u Konzum dolazi s pozicije direktora društva Klas d.d. Sarajevo na kojoj je zaposlen od 2016. godine. Riječ je o menadžeru koji je već bio zaposlen u Agrokorovim kompanijama u Bosni i Hercegovini: ranije je bio direktor Zvijezde te direktor sektora veleprodaje i logistike u Konzumu.

 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 177