• Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Progressive

Member Area
Vijesti iz regije
U Tomislavgradu otvorena Stridon trgovina – veleprodaja, maloprodaja i HoReCa shop PDF Print E-mail
Friday, 09 November 2018 11:55

stridon-tomislavgrad-1U petak, 26. listopada, u Ulici kralja Zvonimira b. b. u Tomislavgradu svečano je otvoren novi koncept Stridon trgovine – veleprodaja/maloprodaja/HoReca shop. Svečanosti su se odazvali brojni uzvanici iz Hercegbosanske županije. Na parceli od 5000 m2 nalazi se najopremljenija automatska autopraonica te prodajni centar na nekoliko stotina četvornih metara sa sto besplatnih parkirališnih mjesta.

U novootvorenoj trgovini zaposleno je dvadeset djelatnika, s ponudom koja će zadovoljiti svačije potrebe, od kućanice do ugostitelja.

Na policama i u samom objektu moći će se naći najbolji izbor piva, vina te ostalih alkoholnih i bezalkoholnih pića, kao i odlična gastronomska ponuda konzerviranog voća, povrća, smrznutih proizvoda, polugotovih proizvoda, proizvoda za pekarske i slastičarske potrebe, ugostiteljski inventar te ostalih proizvoda potrebni u kućanstvu.

Za ugostitelje je organizirana dostava do njihovih objekata.

stridon-tomislavgrad-2 stridon-tomislavgrad-3 

 
U Mariboru otvoren 99. Tuš PDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2018 09:56

tus-slovenijaSlovenski trgovački lanac Tuš otvorio je u Mariboru, u ulici Pariške komune, svoju 99 trgovinu. Tuš, koji se fokusirao na svoju primarnu djelatnost – trgovinu, ove je godine nastavio s renoviranjem postojećih i otvaranjem novih trgovina diljem Slovenije. Tako je u kratkom razdoblju otvorio tri nova prodajna mjesta: dva u Mariboru i jedan u mjestu Novi Cerkvi.

Tuš se u svojim novootvorenim i renoviranim trgovinama prilagođava potrebama, zahtjevima i navikama kupaca. U ponudi je dnevno svjež kruh, voće i povrće, meso i odjel delikatesa. Iz Tuša su poručili kako jačaju i unapređuju prodajne programe, prije svega slovenskim proizvodima te da na svojim policama ima više od 70% proizvoda domaćeg porijekla.

 
Dva nova Gomexa u Srbiji PDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2018 09:56

Trgovački lanac Gomex otvorio je nedavno dva nova maloprodajna objekta. Trgovina u Zemunu, koja će poslovati pod nazivom Zemun Kej, nalazi se na atraktivnoj lokaciji neposredno uz Dunavsko šetalište i Zemunski kej. Prodavaonica se prostire na 280 m2 prodajnog prostora s više od 5.000 artikala. Minimarket Mramorak, koji je otvoren u istoimenom mestu nadomak Pančeva i Kovina, prostire se na 190 m2 prodajnog prostora i nudi gotovo 3.000 artikala. “Posebno smo ponosni što ćemo i u ovim objektima našim potrošačima ponuditi brojne artikle robnih marki Gomexa: 1/1, Uvijek Treba, Panoni, Kvak i Graničar”, priopćili sui z trgovačkog lanca.

 
Mercator grupa udvostručila dobit PDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2018 09:55

Mercator grupa udvostručila je poslovnu dobit u prvoj polovini ove godine, dostigavši 16,9 milijuna eura, priopćeno je iz Poslovnog sistema Mercator d.d. Prihod grupe od maloprodaje porastao je za 6,6% u odnosu na isto razdoblje prošle godine dok EBITDA iznosi 48,1 milijuna eura, što je za 6,1 milijun eura ili 14,6% više nego lani. Neto dobit Mercator grupe veća je za 6,1 milijun eura, dostigavši 1,5 milijun eura, jer je u istom razdoblju prošle godine Mercator grupa zabilježila gubitak od 4,6 milijuna eura. Nova strategija, novi koncept trgovina, renoviranje trgovina i poboljšana konkurentnost usluga donijeli su pozitivne rezultate u Mercatorovoj osnovnoj djelatnosti - maloprodaji. Slovenija, u kojoj je Grupa zabilježila rast prihoda od 0,8%, kao i Srbija, gdje je prihod od maloprodajnog poslovanja porastao za 1,1%, ostaju najvažnija tržišta za poslovanje Mercator grupe.

 
U Celju održan 51. Sajam MOS PDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2018 09:55

Tradicionalni Međunarodni obrtnički sajam, koji je održan od 11. do 16. rujna u slovenskom Celju, ove je godine predstavio još bogatiju ponudu, ali i dalje ostaje vjeran prošlogodišnjoj segmentaciji u pet ključnih područja: MOS Dom, MOS Tur, MOS Teh, MOS Biz te MOS Plus. Oko 1400 izlagača predstavljeno je na Celjskom sajmu, od čega oko 800 izravno, koji su došli iz više od 30 zemalja. U sklopu sajma je održan gospodarski forum Slovenije, Hrvatske i Srbije koji je bio posvećen uspostavi bolje gospodarske suradnje zemalja na zajedničkom tržištu. Ovogodišnja zemlja partner MOS-a bila je Republika Srbija.

 
Promjene u menadžmentu Konzuma Sarajevo PDF Print E-mail
Tuesday, 02 October 2018 09:54

Dosadašnji direktor Konzuma Tomislav Bagić i izvršni direktori Tomislav Primorac i Kristina Alebić u dogovoru s izvanrednom upravom vratili su se u Hrvatsku na nova radna mjesta unutar sustava Agrokor, a novim direktorom imenovan je Nihad Imširović. U daljnjem razvoju i unaprjeđenju poslovanja Konzuma u Bosni i Hercegovini izvanrednu upravu i novog direktora će savjetovati Teo Vujčić, kojeg je za ove poslove angažirala izvanredna uprava Agrokora. Imširović u Konzum dolazi s pozicije direktora društva Klas d.d. Sarajevo na kojoj je zaposlen od 2016. godine. Riječ je o menadžeru koji je već bio zaposlen u Agrokorovim kompanijama u Bosni i Hercegovini: ranije je bio direktor Zvijezde te direktor sektora veleprodaje i logistike u Konzumu.

 
MHP potvrdio namjeru kupovine Perutnine Ptuj PDF Print E-mail
Thursday, 27 September 2018 10:25

perutnina-zgradaMHP SE (LSE: MHPC), jedna od vodećih međunarodnih poljoprivredno-industrijskih grupacija, nakon odobrenja iz Bundeswettbewerbsbehörde (Federalne agencije za zaštitu tržišnog natjecanja Austrije, https://www.bwb.gv.at/en/) potvrdila je svoju namjeru za kupovinom Perutnine Ptuj, dobro poznate i vertikalno integrirane tvrtke u jugoistočnoj Europi.

MHP je vertikalno integrirana kompanija i vodeći ukrajinski proizvođač peradi s prerađivačkim pogonima u EU (Nizozemska i Slovačka) te prodajnim i distributivnim centrima na Bliskom istoku (UAE). MHP prodaje oko 60% peradi na domaćem tržištu, dok 40% izvozi u više od 60 zemalja širom svijeta. Visoka efikasnost proizvodnje omogućila je MHP-u da kontrolira rizike i kvalitetu peradi u svim fazama proizvodnog procesa. Time se osigurava pridržavanje svih važećih standarda i zakona kako u Ukrajini, tako i u EU. Ključni dio uspjeha firme MHP je intenzivni CAPEX program (oko USD 1,75 milijardi je uloženo u zadnjih 10 godina u ekološke projekte), snažan i iskusan rukovodeći tim i integrirani poslovni model.

MHP ovim širenjem pravi strateški iskorak koji će povećati vrijednost kompaniji i ojačati njezinu poziciju na globalnom tržištu, dok Perutnina Ptuj dobiva strateškog, dugoročnog investitora. Perutnina Ptuj ima snažan brend i značajan udio na tržištu peradi, koji je MHP spreman značajno podržati u nadolazećim godinama kroz investicije i daljnji razvoj.

Zajedno s iskusnim rukovodećim timom, MHP se obvezuje poboljšati kvalitetu proizvoda Perutnine Ptuj s ciljem ispunjavanja najviših EU standarda. Suradnja će donijeti direktnu korist lokalnim farmerima i zaposlenicima te biti pozitivan utjecaj na peradarsku industriju Balkana u cjelini.

O MHP-u

MHP je vodeći proizvođač peradi u Ukrajini s najvećim udjelom na tržištu i visokom prepoznatljivošću brenda. MHP je vlasnik i operater svih ključnih faza proizvodnog procesa obrade peradi, od hranjenja do izleganja pilića i uzgoja, marketinga, distribucije i prodaje (uključujući i MHP franšize). Vertikalna integracija smanjuje zavisnost MHP-a od dobavljača i njihovih marži. Osim cjenovne efikasnosti, vertikalna integracija također omogućava MHP-u da održava dosljednu sigurnost i kontrolu kvalitete svojih proizvoda od začetka pa sve do prodajnog mjesta.

MHP održava distribucijsku mrežu kroz 11 logističkih centara lociranih u svim većim ukrajinskim gradovima. MHP za transport robe koristi vlastite kamione, što smanjuje konačnu cijenu prijevoza, a samim time i vrijeme dostave. MHP također posjeduje vlastitu proizvodnju kukuruza s ciljem bolje podrške proizvodnji peradi, a sve je više prisutna i u drugim poljima, kao što su proizvodnja pšenice i repice, namijenjene izvozu. MHP iznajmljuje poljoprivredna zemljišta koja se nalaze na izuzetno plodnom području Ukrajine.

Od 15. svibnja 2008., MHP je izlistana na Londonskoj burzi pod oznakom MHPC.

 
Immofinanz u Požarevcu otvorio peti srpski Stop Shop PDF Print E-mail
Thursday, 17 May 2018 17:01

stop-shopAustrijski Immofinanz otvorio je peti Stop Shop trgovački park u Srbiji, u Požarevcu. Novi Stop Shop obuhvaća prodajni prostor od približno 7.200m², a sa 16 domaćih i internacionalnih brendova, ovaj trgovački park predstavljat jedinstveno šoping iskustvo za sve građane Požarevca i okoline.

“Nakon ulaska na srpsko tržište 2015. godine, otvaranje našeg petog Stop Shopa podupire našu brzu ekspanziju u Srbiji, koja je od velikog značaja za naše partnere, međunarodne trgovce u maloprodaji.

Novi retail park pruža jedinstveno, efikasno i prijatno iskustvo kupovine za sve, a ovaj Stop Shop će biti idealno mjesto za sve ‘pametne kupce’ koji cijene lako dostupne lokacije na kojima mogu pronaći sve što im je potrebno”, izjavio je Joško Piteša iz tvrtke Immofinanz.

 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 176